Zoeken
Kies uw taal

Medicatierol / Baxteren

Wat houdt dit in?

Baxteren is een totaal andere manier van geneesmiddelen verpakken en afleveren. Uw medicatie zit niet langer per medicijn-per doosje verpakt, maar per tijdstip in 1 zakje, bijv. ’s morgens om 08.00 uur 1 zakje waar de tabletten inzitten die u op dat tijdstip moet innemen.

Voor wie is het?

Voor iedereen die meerdere geneesmiddelen gebruikt. Maar het is vooral een uitkomst voor mensen die veel geneesmiddelen (meer dan 4) op verschillende momenten gebruiken. Als u het lastig vindt om te onthouden welke medcijnen u wanneer moet innemen, het steeds veranderen van de doosjes of als u niet meer weet of u uw medicijnen wel of niet hebt ingenomen.
Dan is baxteren wellicht iets voor u!
Let op: Baxteren is wel alleen een uitkomst voor chronische medicatie.

Hoe werkt het?

Al uw geneesmiddelen zitten per week in zakjes, per tijstip verpakt. Die zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold  tot 1 rol. Het enige wat u hoeft te doen is op het juiste moment het bovenste zakje af  te scheuren, het zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Zijn Baxter-zakjes beter dan een weekdoos?

Dat ligt aan uw situatie. Bij Baxter-zakjes heeft u nog meer duidelijkheid wanneer u welke geneesmiddelen moet innemen. En het aantal mogelijke fouten is bij Baxter-zakjes nog kleiner, omdat ze automatisch speciaal voor u worden gevuld.

Hoe kan ik mezelf of een familielid opgeven voor deze service?

Daarvoor kunt u het beste contact opnemen met de praktijk. (0113-301319)

Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.