Zoeken
Kies uw taal
2 januari 2023

Uitval dr ten Have

Betreft: wijziging huisartsenpraktijk Colijnsplaat

Geachte heer/mevrouw,
Via deze brief willen we u informeren dat dokter ten Have een ernstige beenmergziekte heeft. Daarom moet dokter ten Have zijn werkzaamheden per direct neerleggen. U zult begrijpen dat we u liever een ander bericht hadden verstuurd. Helaas heeft de uitval van dokter ten Have consequenties voor de huisartsenzorg in Colijnsplaat.

Wat betekent dit voor u?

De praktijkhouders (van Colijnsplaat, Kortgene en Kamperland), de praktijkmanager en regio organisatie ZHCo-PeriScaldes hebben overlegd hoe we het beste kunnen omgaan met de ontstane situatie.
– De huisartsenpraktijk is per direct voor de huisartsenzorg gesloten voor de aankomende twee weken. Deze beslissing hebben we moeten nemen omdat er geen opvangmogelijkheden zijn door andere dokters. Achter de schermen gaan we op zoek naar waarneemartsen om in te zetten. Wanneer er waarneming is zal op de website staan welke dag, welke arts aanwezig is. Kijk hiervoor https://hakamperland.periscaldes.nl/
– Huisartsenpraktijk Kamperland en de Meulder zullen bij spoedgevallen de huisartsenzorg op zich nemen.
– De huisartsenpraktijk en de apotheek van Colijnsplaat zullen per direct de woensdagen gesloten zijn.
– Aanpassingen en nieuwsberichten worden gedeeld via onze website en via de social media.

Wat kunt u doen?

Wanneer u medische klachten en/of vragen heeft, willen we u vragen als eerste stap zelf informatie in te winnen. Als praktijk bevelen wij u hierin www.thuisarts.nl aan. Thuisarts voorziet u van informatie over gezondheid en ziekte. Uiteraard bedoelen wij hiermee niet dat u zelf moet gaan ‘dokteren’ maar soms is wat extra informatie al voldoende om af te zien van een consult bij de huisarts.
Vanaf 11 januari kunt u ook gebruik maken van de Medicoo app. Met Medicoo heb je altijd een digitale huisarts bij de hand. Via de app kunt u vragen stellen en krijgt u snel antwoord op uw gezondheidsvraag. Kijk voor meer informatie op www.medicoo.nl.

Tot slot

Tot slot zijn wij ons er terdege van bewust zijn dat u als inwoners van Colijnsplaat al veel heeft meegemaakt met huisartsenzorg. We willen u laten weten dat we ons altijd hebben ingezet en in zullen blijven zetten voor goede huisartsenzorg in Colijnsplaat. Daarbij hopen we op uw begrip en medewerking.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben,
Huisartsenpraktijk Colijnsplaat

Terug naar overzicht
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.